Genellikle bebeklikte başlayan bir tür zihinsel hastalıktır. Direkt nörolojik bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Peki, otizm hamilelikte anlaşılır mı? Aslında birçok anne adayı bu hastalıktan korkar ancak maalesef hamilelikte anlaşılamaz. Hamilelik esnasında bebeğin beyin gelişimi ve organlarının gelişimi hakkında birçok test yapılmaktadır. Hastalık olarak belirtilmesi yanlıştır. " Farkındalık " olarak lanse etmek çocuğun ailesi ve toplum için daha doğru bir kelimedir.
Otizmli Çocuk Yaş Aralığı Nedir?
Otizm spektrum bozukluğu olarak adlandırılan bu hastalık 18 aylık bir bebekten 3 yaşına kadar anlaşılabilir. Bebek yaşıtlarından farklı davranıyorsa tekrar davranışlarda bulunuyorsa o zaman sıkıntı olabilir. Bebeğin adıyla hiç bir tepki vermiyorsa bir sorun olabilir. Alanında uzman doktorlarımız otizm özel eğitim ile bu konuda yardım alabilirsiniz.
Otizmli Çocuk Nasıl Anlaşılır?
Otizm özelinde ilk önce dediğimiz gibi eğer çocuk ismiyle çağrıldığında tepki vermiyorsa, dönen cisimlere dakikalarca bakmaya başladıysa, her hangi bir şekilde kendisine temas edilmesinden hoşlanmıyor ve izin vermiyorsa, yaşıtlarıyla oyun oynamaktan kaçınıyorsa ve belki de en önemlisi her hangi bir yere çarptığında acı duymadığını gözlemlediyseniz mutlaka bir çocuk nöroloğuna götürün.
Ebeveynler genellikle çocuklarına otizm farkındalığını kabul etmezler. Bu yüzden geç kalınabilir. Gönül rahatlığıyla ile otizm İstanbul olarak bize getirebilirsiniz. Bu bir hastalık ve önlem alınmazsa ilerlemesi söz konusu olabilir.
No comments:
Post a Comment