Friday, April 5, 2019

Neden Siyez Ekmeği Yenmeli


Kullanım alanı her geçen gün artan siyez buğdayı, sağlıklı yemeklerin sırrı olarak gösteriliyor. Peki, diğer bulgulardan farkı ne? Neden bu kadar sağlıklı? Türkiye'de, Fas'ta, Fransa'da yetişen özel buğdaylardan olan siyez, erken dönemde kültüre alınmıştır. Siyez buğdayı ile yapılan çok sayıda gıda ortaya çıkmıştır. 14 kromozomu olan dünyadaki ilk buğday çeşidi dendiğinde, akla bu buğday çeşidi geliyor.

Faydaları Neler?
Siyez buğdayından çok sayıda gıda üretiliyor. Siyez bulguru ile pilav yapılıyor. Pirinç yerine tercih ediliyor olması, sağlık açısından da son derece önemli. Kandaki yağların düşürücü özelliği ile bağırsakları temizlemesiyle biliniyor. Ayrıca lif bakımından da son derece zengin bir gıda olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Hücre yapısının korunması sayesinde, yaşlanmanın ertelenmesi sağlanabilir. Karbonhidrat değeri düşük, protin değeri yüksek. Almanız gereken proteini bu şekilde almanız avantajlı olabilir.
Sinir sisteminin iyileştirilmesinde önemli rolü var. B1 vitaminin yoğun oranda olması da avantajlı olacaktır. Bu şekilde sağlıklı gıdalar tüketmek isteyen kişiler için siyezden üretilen bulgur, pilav gibi hemen hemen her ürün için son derece avantajlı. Radyasyona karşı dayanıklı olması, besin değerinin yüksek olması, bağırsak kanserini önlemesi gibi pek çok faydası olacaktır. Siyez ekmeği de üretilen gıdalar arasında. Bu ekmeği tüketerek normal ekmeğe göre çok daha sağlıklı şekilde besin ihtiyacınızı karşılama fırsatınız mümkün olacak.

No comments:

Post a Comment